Підписуйтесь до нас!

ТОП

За знищення історичних спадщин пропонують збільшити штрафи

За знищення історичних спадщин пропонують збільшити штрафи

Нещодавно заступник керівника КМДА Олексій Резніков, начальник Управління по збереженню історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк та юрист Управління Ірина Черенко стали ініціаторами проекту щодо внесення змін до певних законів України по удосконалення системи охорони культурної спадщини.

Ціллю даного законопроекту являється встановлення відповідальності за порушення охоронного законодавства шляхом накладання санкцій відповідно масштабам злочину. Також ініціатори проекту зазначили про необхідність введення кримінальної відповідальності за особливо значні порушення в сфері охоронного законодавства.

Даний законопроект накладає вагомі покарання за завдання шкоди як пам’ятникам, так і відносно новим об’єктам культурної спадщини. Також передбачається значне збільшення штрафів за дані протиправні дії спрямовані на знищення та нанесення шкоди архітектурним та природним пам’яткам – з 17 тис. – 170 тис. гривень до 85 тис. – 255 тис. гривень відповідно.

Також повідомляється про введення цілого ряду нових штрафів в сфері охорони культурної спадщини, які дозволять запобігати зловживанню правами знищувати та руйнувати культурну спадщину України.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ТОП