НАГОЛОC

Майже мільйон жителів Дніпропетровщини обрали сімейного лікаря

Майже мільйон жителів Дніпропетровщини обрали сімейного лікаря

ілюстративне

З введенням нової медичної реформи, громадяни України мають обирати власного сімейного лікаря. Так, На Дніпропетровщині, вже майже мільйон жителів обрали власного сімейного лікаря.

Жителі підписали півтори тисячі декларацій фахівців з первинки. Дану інформацію надав департамент охорони здоров’я Дніпропетровщини.

Прес-центр департаменту проінформував, що починаючи з початку квітня поточного року, кожен житель Дніпропетровської області повинен обрати собі сімейного лікаря. Для цього потрібно підписати спеціальну декларацію з потрібним лікарем. При цьому, неважливо, де проживає особа. Важливо тільки те, аби між лікарем та особою було повне взаєморозуміння.

Департамент зазначає, що аби обрати лікаря, потрібно звернутися в Центр первинної медико-санітарної допомоги. Він пов’язаний з системою «eHealth». В даній системі зберігається база працюючих в області сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів. Аби підписати декларацію, людина повинна мати паспорт, ІНН та телефон. На сьогодні, 990 тисяч жителів Дніпропетровської області підписали декларації.

Exit mobile version