НАГОЛОC

Полтавська рада переплатила 19 мільйонів за перевезення пільговиків

Полтавська рада переплатила 19 мільйонів за перевезення пільговиків

ілюстративне

Нещодавно стало відомо, що восени минулого року представники Харківського національного автомобільно-дорожнього університету прорахували у Полтаві відношення кількості пільговиків до кількості пасажирів, які сплачують за проїзд у громадському транспорті.

Результати прорахунку були відмічені у спеціальному звіті, який був направлений до міської ради Полтави. Так, даний коефіцієнт виявився у 1,5 – 40 разів менший, за показник, отриманий дещо раніше.

Виходить так, що полтавська міська рада виділяла кошти перевізникам на компенсацію пільгового проїзд за завищеними майже у 40 разів коефіцієнтами. Після отримання звіту від харківського університету, Полтавська міська рада провела порівняння даних коефіцієнтів з тими, які були отримані ще у серпні цього ж року. Майже повне співпадіння спостерігалося лише у тролейбусах. Дані коефіцієнти були майже ідентичні. У всіх інших випадках коефіцієнт відрізнявся у 1,5 – 40 разів.

Через те, що коефіцієнти так сильно були завищені, Полтавська міська рада втратила майже 20 мільйонів гривень через переплату перевізникам.

Exit mobile version