НАГОЛОC

Полтавщина стала лідером по посівним площам кукурудзи

Полтавщина стала лідером по посівним площам кукурудзи

ілюстративне

Відомо, що аграрії Полтавщини 12 квітня поточного року вже закінчили усі підготовки озимих культура на території, площа якої склала 237 тисяч гектарів.

Цікаво те, що 225 тисяч гектарів складає озима пшениця. Зараз продовжуються завершальні роботи по підготовці ґрунту та закриттю вологи. Дана інформація була надана Сергієм Фроловим, який займає посаду директора департаменту агропромислового розвитку Полтавщини.

Пан Фролов розповів, що зараз на території області засіяно приблизно 180 тисяч гектарів ярих культур. У квітні минулого року дана площа складала всього 7 тисяч гектарів. Зараз вже закінчений посів ярих зернових на території в 115 тисяч гектарів.

Також він зазначив, що весняному посіву відповідає аж 1,4 мільйона гектарів. В основному, усі «сили» будуть зосереджені на посів не ранніх, а пізніх культур. Більша половина території буде відведена на висадку кукурудзи на зерно. На це відведуть майже 600 тисяч гектарів. На цукровий буряк буде відведено всього 32 тисячі, а на соняшник – 319 тисяч.

Exit mobile version