НАГОЛОC

Загальний борг жителів Житомирської області перевищив 680 мільйонів

Загальний борг жителів Житомирської області перевищив 680 мільйонів

ілюстративне

Відомо, що жителі Житомирщини заборгували вже більш ніж 682 мільйони гривень. Так, з початку поточного року загальний обсяг боргу збільшився майже на 20%, що приблизно складає 127 мільйонів гривень. Головною причиною збільшення неплатежів є збільшення кількості осіб, які отримують субсидії. Таким чином саме Житомирщина має найнижчий рівень розрахунків за спожитий газ.

Згідно з отриманою статистикою, кількість осіб, борг яких перевищує 10 тисяч гривень, складає 2,5 тисяч українців. Приблизно у 10 тисячі мешканців борг за газ варіюється у межах від 5 до 10 тисяч гривень. Приблизно 112 тисяч мешканців області мають борги до 5 тисяч гривень.

Головною причиною збільшення кількості боржників – збільшення кількості осіб, які мають субсидії на газ. Відомо, що уряд віднісся жорсткіше до створення умов для отримання субсидій. Так, два роки тому субсидії оформило приблизно 190 тисяч мешканців, а у поточному році – вже 111 тисяч.

Дуже великий обсяг боргів створює загрозу для громадян, яка полягає у стабільності постачання газу для споживачів області.

Exit mobile version