Підписуйтесь до нас!

ТОП

Чим поповнилися статки голови облдержадміністрації Миколаївщини?

Чим поповнилися статки голови облдержадміністрації Миколаївщини?

Згідно електронної декларації наданої головою Миколаївської обласної держадміністрації Олексія Савченка, у 2017 році його фінансовий дохід склав близько 5 мільйонів гривень. Офіційна заробітна плата губернатора становила 141 тисячу 900 гривень із задекларованої суми.

Основні фінансові надходження пана Савченка стали результатом продажу нерухомості та корпоративних прав. Варто нагадати, що у 2016 році посадовець задекларував суму розміром 40 мільйонів гривень, які були отримані за цими ж статтями.

Цікавим є факт відсутності в електронній декларації згадок про наявність у губернатора Миколаївщини об’єктів нерухомості, засобів пересування, корпоративних прав, коштовних дарунків, які були б отримані в минулому році. Однак він зазначив інформацію щодо продажу одного з власних автомобілів та частину нерухомого майна.

Губернатор повідомив про продовження виплати коштів за придбаний у 2016 році автомобіль японської марки TOYOTA LAND CRUISER 200. Було задекларовано чотири земельних ділянки в Кіровоградській області та на Київщині, квартиру в Миколаєві та два побутових приміщення в столиці.

З «дрібних» статків Олексій Савченко задекларував домашню музичну систему, гітару, три пари не дешевих годинників. Також він повідомив і про власний невеличкий арсенал вогнепальної зброї, а саме про три пістолети марки SigSauer, АПС та ПСМ.

Голова Миколаївської області зазначив про наявність чотирьох пакетів акцій та облігацій ПП «Метал-Сервіс» у Києві, оберт яких був зупинений за рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в 2016 році.

Однак фінансовий стан можновладця напрочуд стабільний незважаючи на всі зазначені труднощі. Пан Савченко володіє досить вагомими грошовими активами. Відтак більша частина фінансових статків знаходиться в офшорах, а на банківських рахунках зберігається лише незначна їх частина: 70 тисяч гривень, 9 тисяч євро та 4 тисячі американських доларів.

Готівкою ж можновладець має 3 мільйони 680 тисяч доларів США, 1мільйон євро та, задекларовані у 2016 році, 12 мільйонів 200 тисяч гривень.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ТОП