Підписуйтесь до нас!

ТОП

На Вінниччині виділили 6 мільярдів для розвитку аграрної промисловості

На Вінниччині виділили 6 мільярдів для розвитку аграрної промисловості

На початку квітня стало відомо, з бюджету Вінницької Обласної державної адміністрації планується виділення фінансової підтримки розміром близько 6 мільярдів гривень на потреби та розвиток аграрної промисловості на Вінничині. Про це, на черговому засіданні ОДА, повідомив Микола Ткачук, начальник Департаменту агропромисловості, екології та природних ресурсів.

За словами директора, відповідно до регламенту програми підтримки фермерства та сільського господарства на 2016 – 2020 роки надано кредитні пільги низці підприємств фермерського господарювання для розвитку аграрного виробництва. Розмір пільгового кредитування складає 1 мільйон 350 тисяч гривень.

Також було зазначено, що за перші три місяці поточного року на розгляд комісії було надіслано близько 500 пакетів документів з приводу часткового відшкодування вартості закуплених доїльних апаратів. Загальна сума позики перевищує півтора мільйона гривень.

У 2016 році майже 300 фермерських господарств отримали часткове відшкодування ціни за закуплені доїльні установки. Ця сума досягла майже одного мільйона гривень.

Загалом за період 2018 року планується надати пільги щодо закупівлі холодильних установок та доїльних апаратів селянським та фермерським господарствами загальною сумою 1 мільйон 500 тисяч гривень.

Микола Ткачук також повідомив, що значну фінансову підтримку в поточному році отримають напрями фермерського господарювання спрямовані на розвиток виноградарства, садівництва, тваринництва. Також частково будуть відшкодовані банківські витрати та витрати спрямовані на закупівлю аграрної та фермерської техніки.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ТОП