Підписуйтесь до нас!

ТОП

Голова Одеської облдержадміністрації просить гроші в Кабміну

Голова Одеської облдержадміністрації просить гроші в Кабміну

Максим Степанов, голова Одеської обласної держадміністрації надіслав звернення до Кабміну із проханням виділити кошти на реконструкцію аварійних дамб та шлюзів, які знаходяться вздовж Дунаю в Одеській області.

В облдержадміністрації переконані, що гроші можна запозичити з резервного фонду Кабінету міністрів або з фонду охорони природи Міністерства екології. Під час наради у Вилковому, пан Степанов наголосив про необхідність проведення ремонту та реконструкції гідроспоруд, аргументуючи це вирішенням проблеми затоплення населених пунктів Одещини.

За словами пана Степанова більшість гідроспоруд, які знаходяться вздовж Дунаю перебувають в критичному стані. Наслідки їхнього руйнування складатимуть мільярди гривень.

Також очільник повідомив, що найближчим часом будуть уточнені дані стосовно реконструкції захисних дамб та шлюзів на річці. Після цього в Одеській ОДА відбудеться засідання де буде підготовлено офіційне звернення щодо фінансування даної програми.

Максим Степанов зазначив, що на програму по розчищенню рік у цьому році було виділено близько двадцяти трьох мільйонів гривень з обласного бюджету. Однак ремонт та відновлення гідротехнічних споруд «лягає на плечі» державного бюджету.

Нагадаємо, що протяжність дамб на річці Дунай складає близько двохсот кілометрів. На сьогодні п’ять шлюзів і десять ділянок дамб, що входять у захисний фронт, являються аварійними.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ТОП