Підписуйтесь до нас!

ТОП

Лікарств на 8 мільйонів привласнили працівники лікарні

Лікарств на 8 мільйонів привласнили працівники лікарні

Столична прокуратура оголосила підозру щодо завідувача аптечного складу і медсестер лікарні «Охматдит». Завідувачу складу вже визначено запобіжний захід – домашній арешт.

Як розповіли в прес-службі відомства, сім чоловік підозрюються в привласненні лікарських засобів в особливо великих розмірах. За даними слідства, з 2012 по 2015 роки завідувач складу привласнила ліки під приводом їх видачі для відділення лікарні на суму більш як три мільйонів гривень.

Шестеро медсестер, які відповідали за зберігання, отримання і контроль препаратів, підозрюються в тому, що збули на свою користь ліків на суму близько п’яти мільйонів гривень. За результатами попереднього розслідування для завідувача обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Щодо шести старших медсестер відділень лікарні «Охматдит» вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Досудове слідство триває.

У 2017 році, головний лікар лікарні пані Ірина Садов’як повідомляла, що у лікарні були проблеми з ліками із вичерпаним терміном придатності та залишками медичних препаратів та зазначила про відсутність координації з Міністерством охорони здоров’я за їхніми відділами. Про виникнення проблем також свідчать і наступні факти.

Дива відбуваються з будівництвом нового корпусу лікарні. Шість років його супроводжують постійні скандали та подорожчання самого проекту – у жовтні 2013 року уряд встановив загальний бюджет на рівні 1,78 мільярда гривень, потім він виріс до 2,5 мільярдів гривень, а до 2017 року склав вже 3,9 мільярда гривень.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ТОП