Підписуйтесь до нас!

Новини Києва

Декілька мільйонів за розширення спортивного комплексу були витрачені на премії

Декілька мільйонів за розширення спортивного комплексу були витрачені на премії

Частина грошей, яка була отримана державними підприємствами за розширення спортивного комплексу, була розтрачена на премії та фіктивні ремонтні аукціони.

У період з кінця 2016 року і на початок 2017 року державні підприємства під назвою «ЛІАЦ» і «Діброва» продали власну нерухомість, яка знаходилася в Києві на Рибальському півострові. Цікаво те, що дана нерухомість була росташована поруч з спортклубом під назвою «5 елемент». Спортклуб належить Президентові України. 2 роки тому власником спортклубу було прийнято рішення, щодо розширення території клубу.

Купило спортзал підприємство під назвою «Інбук». Відомо, що дане підприємство було пов’язано безпосередньо з міністром оборони Кредісовим. Останній є партнером міністра енергетики та ще деяких народних депутатів. Після того, як підприємство перепродало будівлю, керівництвом була змінена адреса, власник та керівник. Таким чином, зараз засновником підприємства вважається Катерина Петруньок, яка проживає у селі на Київщині.

«ЛІАЦ» же продало свою частину будівлі за 10 мільйонів гривень. Після продажу своєї частини, підприємство різко запланувало провести ремонт свого приміщення, для чого уклало 5 договорів з фірмою «Віадуктранс», а потім ще 5 з підприємством «Основа Будівництва». Загальна вартість проведених ремонтних робіт склала 9 мільйонів гривень. До укладення договорів з «ЛІАЦ», підприємства мали єдиного засновника, але після підписання договорів, обидві компанії дуже швидко змінили адреси реєстрації та засновників.

Частина грошей була використана на премії для керівників. Розмір премій склав 1000%. Через те, що підприємства знехтували своїми обов’язками і не виконали їх, правоохоронні органи ведуть серйозне розслідування.

У минулому році керівником фірми був Ярослав Сколота, який сьогодні працює в одному з комунальних підприємств. Також фін фігурує у деяких підозрілих контрактах з різними підприємствами.

Цікаво те, що у минулому році підприємство придбало авто Toyota, проте ніяких офіційних даних про придбання автомобіля надано не було.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18.11.2020
13.03.2020
04.12.2019
07.10.2019
05.08.2019
26.07.2019
13.07.2019
31.05.2019

ТОП