Підписуйтесь до нас!

Новини Полтави

На Полтавському сміттєзвалищі відкрили електростанцію

На Полтавському сміттєзвалищі відкрили електростанцію

Нещодавно стало відомо, що під Полтавою відкрити нову електростанцію. Розташована вона на міському полігоні твердих побутових відходів. Принцип роботи полягає у переробці звалищного газу та отримання чистої енергії. Підприємством, яке збудувало дану електростанцію, є фірма «Clear energy Kremenchuk». Частина грошей була отримана від Полтавської міської ради.

Андрій Матковський, який займає посаду голови «Солідарність» Полтавської ради міста розповів, що проблема місцевого сміттєзвалища є актуальною вже декілька років. Річ у тім, що людям, які проживають біля сміттєзвалища, доставляє сильний дискомфорт саме екологічний та санітарний стан навколишнього середовища. Другою і дуже важною проблемою є дуже часті пожежі на території сміттєзвалища, які несуть пряму загрозу населенню міста.

Зважаючи на такі фактори, міська рада разом із підприємством «Clear energy Kremenchuk» збудували електростанцію, яка перероблює звалищ ний газ у енергію. Станція дуже знижує ризи виникнення пожеж. Як великий плюс можна відмітити те, що попри чисту екологію навколишнього середовища, перероблена енергія зможе забезпечити енергією деяку частину регіону.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • 18.11.2020
    13.03.2020
    04.12.2019
    07.10.2019
    05.08.2019
    26.07.2019

    ТОП