Підписуйтесь до нас!

Новини Сум

В Сумах знайшли депутатів безхатчинків

В Сумах знайшли депутатів безхатчинків

В Сумській міській раді активісти виявили 7 депутатів, які не мають житла. Ці обранці витрачали кошти на передвиборчу агітацію, обіцяли виборцям реалізовувати свої програми але самі не мають де жити.

За дослідженням ГР ЧЕСНО без власного житла найбільше членів ВО “Батьківщина” – 4, у два рази менше членів ВО “Свобода” та один депутат від провладної партії ‘Солідарність’.

В Сумах знайшли депутатів безхатчинків

Серед “Безхатченків” найбагатший депутат за минулорічними доходами, депутат мільйонер з фракції “Батьківщина” – Калініченко Вячеслав. Попри накопичений грошовий капітал депутат має лише одну земельну дільнку – 775 метри квадратних.

Зять екс-прокурора міста Сум Бурбика Віталій, також немає із дружиною житла. Депутат із дружиною та дочкою не мають ніякого житла. У коментарях депутат журналістам сказав, що він живе у приймах.

У переліку депутатів, які не мають житла потрапили ще два члени фракції “Батьківщина” Скоробагатський Євген та Фірсова Ольга. Перший це директор комунального підприємства, а його колега держслужбовець. Попри брак житла, наприклад  Скоробагатський  має земельні ділянки та не житлові приміщення.

Фірсова Ольга журналістам сказала, що її чоловік відмовився надавати інформацію в її декларацію. Відповідно до законодавства, такі декларації НАЗК має перевіряти на достовірність внесених даних.

Депутат Скоробагатський проживає у тещі, і пообіцяв в майбутньому декларувати це.

Подружжя депутатів від ВО “Свобода” Левченко Юлія та Амосов Дмитро також не задекларували житлової площі. Журналістам депутатка сказала, що приписана у батька але не проживає там.

Ще один депутат без житлової площі в Сумській міській раді від фракції “Солідарність” – Мельник Віталій. У депутата є задекларований автомобіль. Більше майна у декларації депутат не вказав.

Нагадаємо, що всі особи які мають подати декларації мають декларувати все майно яким користуються, навіть якщо юридично це майно належить родичам чи іншим третім особам. Відповідно до законодавства, не вказане майно у е-декларації тягне за собою відповідальність, як адміністративну так і кримінальну.

Автор: Віталій Примак

 

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • 20.04.2024
    18.11.2020
    13.03.2020
    04.12.2019
    07.10.2019
    05.08.2019
    26.07.2019

    ТОП