Підписуйтесь до нас!

Новини Києва

Ремонт Київського проспекту коштуватиме 600 мільйонів

Ремонт Київського проспекту коштуватиме 600 мільйонів

4 вересня поточного року відбулися відкриті торги, які стосувалися проведення ремонтних робіт на проспекті Степана Бандери у Києві. За результатами тендеру був укладений договір між КК «Київавтодор» та підприємством «Автомагістраль-Південь» на суму, яка складає 590 мільйонів гривень. Дана інформація була опублікована на офіційному порталі «Прозорро».

Договір передбачає ремонт двосторонньої ділянки проспекту Бандери. Довжина даної ділянки складає 3 кілометри. Ремонтні роботи мають завершитися на початку 2020 року. У кошторисах зазначено, що найбільшу кількість грошей буде витрачено на придбання асфальтобетону. Загальна вартість даного матеріалу становить 194 мільйони гривень.

На зарплату буде виділено 11 мільйонів, що складає 2% від загальної вартості. На прибуток піде ще 1,5%, а саме 9 мільйонів гривень. Очікувана вартість виявилась на 1% вищою, ніж укладена.

Ще до початку відкритих торгів Федір Трофимов був незадоволений тим, що від підрядника потребують персональні дані людей, які працюють. Також договір не передбачав строки надання кошторисної документації. Через це Трофимов подав скаргу до АМКУ, на що адмінколегігя відповіла негативно, обґрунтовуючись тим, що скаржник не довів факту правопорушення.

На відкритих торгах були присутні дві фірми: фірма-переможець та підприємства «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Підряд» і «Київшляхбуд.

Співвласником «Підряду» є дочка колишнього директора «Київбудреконструкція». Співвласниками «Київшляхбуду» є Олександр Жуков та Геннадій Труханов, який паралельно займає посаду міського голови Одеси. Сьогодні ж керівником фірми є Олександр Густєлев, який певний період був помічником колишнього народного депутата, який представляв Партію Регіонів. Цим нардепом є Олександр Персман, який сьогодні перебуває в дуже теплих та дружніх стосунках з Одеським міським головою.

Відомо, що зараз Національне антикорупційне бюро розслідує розтрату державних коштів Трухановим. Зазначається, що сума, яка була розтрачена Трухановим складає майже 800 мільйонів гривень. У цьому замішаний не тільки Труханов, а й представники міської ради та ще декілька підприємств.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18.11.2020
13.03.2020
04.12.2019
07.10.2019
05.08.2019
26.07.2019
13.07.2019
31.05.2019

ТОП