Підписуйтесь до нас!

Новини Києва

Через проблеми «Київметробуду», метрополітен відмінив тендер на 6 мільйонів

Через проблеми «Київметробуду», метрополітен відмінив тендер на 6 мільйонів

5 вересня поточного року КП «Київський метрополітен» відмінив власні відкриті торги, які стосувалися будівництва лінії метро на ЖМ Виноградар. Угода мала бути укладена на суму, яка складала 6 мільйонів гривень. Тендер був відмінений через проблеми, які пов’язані з банківською гарантією підприємства «Київметробуд».

Стало відомо, що рішення відмінити торги були опубліковані на порталі «Прозорро» за годину до того, як АМКУ  мав прийняти рішення, щодо гарантії підприємства. Це сталося на підставі однієї скарги від представника підприємства «Адамант», яке також було учасником відкритих торгів.

На засіданні, яке відбулося до початку торгів, представник «Адаманту» доповів АМКУ, що підприємство «Київметробуд» є фігурантом кримінального провадження. Правоохоронні органи з’ясували, що гарантія фірми мала деякі недоліки та дефекти. Дані недоліки були дуже вагомими та значними, що є серйозною підставою для відхилення аукціону.

Взагалі, метрополітен вимагав від майбутнього підрядника надання безвідмовних гарантій на суму, яка складає майже 30 мільйонів гривень. При наявності таких гарантій, якщо учасник переможе та за своєю ініціативою відмовиться від підписання угоди, то метрополітен зможе присвоїти собі дані гроші. Це робиться для того, аби боротися із недобросовісними учасниками.

Через ряд причин визначилося, що «Київметробуд» міг не покласти на депозит зазначені у договорі 30 мільйонів. Проте фірма отримала би документ із банківською гарантією. Через це метрополітен не отримав би гроші.

Такі види умов достатньо часто практикуються у різноманітних банках. Головною перевагою даних умов є ціна. Їх ціна значно менша, ніж ціна на безумовні гарантії. Як приклад можна привести тендер на суму в 6 мільярдів гривень. Якби була укладена безумовна угода, то фірма мала б заплатити 1 мільйон гривень у вигляді комісії. Якщо у договорі використовувалася безумовна угода, то обсяг комісії складав б тисячі гривень, замість мільйонів. Так, обсяг комісії може варіюватися з 1 до 1,5% від розміру самої гарантії.

Продовжити читання
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Вчора
20.04.2024
18.11.2020
13.03.2020
04.12.2019
07.10.2019
05.08.2019
26.07.2019

ТОП